Novi Audi A6 bo večji in prestižnejši

20. 6. 2010
Deli
Novi Audi A6 bo večji in prestižnejši (foto: Ilustracija Bojan Perko)
Ilustracija Bojan Perko

Od leta 1993, ko se je rodila prva generacija Audija A6, ki je takrat zamenjala Stotico, so po svetu prodali že več kot 2, 7 milijona avtomobilov s to oznako. Od leta 2004 je v prodaji tretja generacija, v prihodnjem letu pa bodo kupci dočakali že četrto.

Ta bo oblikovno bolj športna od novega Audija A8 in hkrati manj elegantna kot prihajajoči veliki štirivratni kupe A7. S slednjim si bo novi A6 delil medosno razdaljo, sicer bo A6 nove generacije v primerjavi z aktualnim za okoli 25 milimetrov daljši, kar pomeni še korak bližje petim metrom, do katerih pa bo še vedno manjkalo slabih pet centimetrov.

Novi A6, predstavljen bo verjetno že v izdihljajih leta 2010, na prodaj pa od leta 2011, bo imel krajša sprednja previsa in širši zadek. Veliko bo po novem A8 povzetih sistemov za pomoč in udobje v vožnji, med njimi tudi novi uporabniški vmesnik MMI z velikim LCD-zaslonom, občutljivim za dotik, navigacijo Google Earth, povezavo UMTS in pomočnikom za vožnjo ponoči, ki pešce obarva rumeno.

A6 nove generacije bo skrbel za več udobja v vožnji. Pod motornim pokrovom bo imel novi Audi A6 motorje TSI in TDI, med slednjimi tudi novega trilitrskega. Dizli bodo pokrivali spekter moči od 143 do 250 'konjev', bencinski pa od 180 do 265 'konjev'.

Foto: Ilustracija Bojan Perko

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol