Novi Audi TT bo glasen

Novi Audi TT bo naprodaj letos jeseni, že zdaj pa so znani številni sladkorčki.

29. 7. 2014

Eden takih je tudi nov avdiosistem Bang & Olufsen Sound System, ki za vrhunsko reprodukcijo zvoka uporablja inovativno tehnologijo Symphoria. Ojačevalnik z močjo 680 W krmili dvanajst zvočnikov, vključno z dvema osrednjima in dvema nizkotonskima z ohišjem v vratih. Vizualno ta sistem označuje letvica iz eloksiranega aluminija ob robu globokotonskih zvočnikov, na kateri je logotip danskega HiFispecialista; tanek svetlobni pas odseva belo svetlobo svetlečih diod.

S tem so pri Audiju reprodukcijo zvoka v prestižnih vozilih dvignili na še višjo raven. V sodelovanju s Fraunhoferjevim inštitutom za integrirana vezja iz Erlangna so razvili tehnologijo Symphoria, novo programsko opremo za reprodukcijo in predvajanje zvočnih signalov. Poseben program v prvem koraku loči posamezne zvočne komponente v okviru zvočnega signala, nato pa ločene zvočne objekte razporedi v notranjosti avtomobila. Zvočna slika dobi večjo širino in globino ter ustvarja povsem nov prostorski vtis.

Z novim sistemom Symphoria Audi nadaljuje razvoj avdiosistemov. Naj spomnimo -

leta 2005 so v modelu Audi A8 premierno predstavil vrhunski zvok, ki ga ustvarja avdiosistem Bang & Olufsen Advanced Sound System, leta 2012 pa so s tretjo generacijo modela Audi A3 v razred kompaktnih avtomobilov vpeljali vrhunski avdiosistem danskega HiFispecialista. S tehnologijo Symphoria je Audi naredil tudi velik korak v smeri 3Dzvoka, tehnologijo, ki jo je Audi prvič predstavili v začetku leta 2013 na sejmu zabavne in uporabne elektronike (CES) v Las Vegasu.