Novi Avto magazin s prilogo Test zimskih gum

4. 11. 2010
Deli

Samo okrogle in črne, torej nepomembne? Se ne strinjamo, saj so gume edini stik avtomobila s cestiščem. Brez dobrih gum vam ne pomagata niti ABS in ESP. V novi številki Avto magazina zato najdete primerjalni test 10 zimskih gum, ki so ga opravili pri Avto motor & Sport in test 28 zimskih gum, ki so ga opravili pri ADAC-u.

Naslovnica tokratne številke je sicer rezervirana za novo generacijo Audija A3, ki bo na trg zapeljal 2012. Najprej kot drzni trivratni model, ki mu bosta sledila uporabnejši petvratni in prvič tudi limuzinska različica.

Preberete si lahko naše vtise z vožnje naslednjih avtomobilov: Hyundai Genesis Coupe 3.8 V6, Mercedes-Benz CLS, Volkswagen Golf R in Opel Insignia Sports Tourer 2.0 CDTI 4x4.

Na testnih straneh pa najdete Mitsubishija ASX 1.8 DI-D 4WD Instyle, Toyoto Avensis 2.0 D-4D Business, BMW-ja 335i Performance, Seat Ibizo ST 1.4 Style in Volkswagna Caddyja Life 1.9 TDI.

Na tuning straneh smo se lotili strupenega Renaulta Megane R26, ki oblikovno sicer spada v prejšnjo generacijo, a je zato vse drugo narejeno po meri pravega bencinskega gurmana. Avto je hitrejši od aktualnega RS. Skoraj 300 'konjev' in 475 'njutnov' zažiga!

Nekaj posebnega ponovno tudi na motostraneh: Zavrteli smo telefone nekaterih slovenskih motošportnikov ter jih povprašali, koliko stane ta špas. Da se boste potencialni svetovni prvaki lažje odločili, kaj početi v 2011 in, spoštovani podjetniki, da boste morda do konca prebrali kakšno prošnjo po sponzoriranju.

Kazalo AM 23/2010

Nova številka Avto magazina je v prodaji od 4. novembra 2010.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja