Novi Avto magazin: Spominjamo se svojih prvih petdeset let

5. 1. 2017
Deli

V novem Avto magazinu smo z objavljenimi testi avtomobilov iz preteklosti obeležili prvih petdeset let revije, Abrahama, ki ga praznujemo v tem letu. Primerjali smo hibrida Kio Niro in Toyoto C-HR, kombija Mercedes-Benz E T in Volvo V90 ter Ford Ka+ in Suzuki Baleno. Preskusili smo Peugeot 3008, Citroën C3, Yamaho MT-09 in Husqyarno FC 250 ter se na kratko zapeljali z BMW-jem X6 in Škodo Yeti.

Petdesetletni pregled tega, o čemer sta pisala revija Avto in potem Avto magazin, bi bil lahko za nekatere pester in zanimiv, morda za koga celo dolgočasen. O predmetu, s katerim so se novinarji in uredniki ukvarjali, je pač mogoče pisati na različne načine. Jubilej.

Staro proti novemu. Da ne bo pomote: tako Toyotin C-HR kot Kia Niro sta popolnoma nova modela. Prvi je na naš trg zapeljal le nekaj dni pred drugim. Zakaj torej oznaki staro in novo? Primerjamo.

Na severu Danske smo primerjali dva velikana, dva predstavnika premium razreda in zadeli - oba sta se namreč uvrstila med sedmerico finalistov za evropski avto leta. Primerjamo.

V novem poskusu je drugi rod 3008 postal drugačen, sodoben in z nekaj zares posrečenimi rešitvami, kamor štejemo tudi zasnovo nenavadnega volana in merilnike, na katere gledamo prek njega. Test.

Čeprav smo se najraje zabavali z vgrajeno kamero, je novi C3 veliko več kot le snemalni avto. Test.

Škodin Yeti je bil eden od prvih križancev na naših cestah, kmalu pa se bo poslovil. Naslednik namreč ne bo imel več enakega imena. Na kratko.

Po treh uspešnih letih je Yamaha, ki s svojo linijo motociklov iz družine MT žanje zavidljive prodajne uspehe, temeljito osvežila prej najmočnejši, zdaj pa glede na zmogljivosti drugi najostrejši model iz te družine. Torej MT-09 s trivaljnim motorjem. Vozili smo.

Novi Avto magazin 02/2017 je že v prodaji!

Naslednja številka, 03/2017, izide 19. januarja 2017. Na revijo se lahko naročite tudi prek spleta.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja