Novi Avto magazin - test: Mercedes-Benz E, Seat Leon Cupra, DS3, Kia Ceed Sportswagon, Peugeota 208 in 308 SW, BMW X3, Ford S-Max, Renault Clio Grandtour; vozili smo: Porsche 911 RS3 GT in Ford Edge.

4. 8. 2016
Deli

V novem Avto magazinu smo testirali Mercedes-Benz E 220 d, Seat Leon Cupro 290, DS3, Kio Ceed Sportswagon. Peugeota 208 in 308 SW, BMW X3, Ford S-Max in Renault Clio Grandtour. Vozili smo razburljivi Porsche 911 GT3 RS ter Fordovega novinca Edge. Nikar ne prezrite vzporednega testa enduro motociklov, preberite pa si tudi intervju s Timom Gajserjem. Dirkali smo tudi s pokalnim Renaultom Twingom.

Pri Škodi so se pred nekaj leti odločili, da razširijo izbor svojih modelov, ker lahko le tako nagovorijo še večje število kupcev. Tako je nastal načrt za največjo modelsko ofenzivo, ki naj bi se končala do leta 2020. Dotlej bomo lahko vsako leto v njihovih prodajnih salonih našli po dve novosti. Razkrivamo.

Konec lanskega leta smo v Avto magazinu pisali o Porschejevem Caymanu GT4. Tam nekje na koncu članka smo omenili tudi 911 GT3 RS. Zato, ker je GT4 res odličen športni avto, in zato, ker je GT3 RS pravzaprav edini Porschejev model, s katerim ga lahko nekako primerjamo. Vozili smo.

Edge? Ford Edge? Ja, za evropske kupce je to novo ime v Fordovi floti. In ne le novo ime, Ford je z Edgem napadel segment, v katerem do zdaj še ni imel svojega predstavnika. Razred prestižnih športnih terencev je že dobro zapolnjen in Ford je tu malce zaspal, a čas za svež veter je ravno pravi. Vozili smo.

Vsakič ko na ceste zapelje prenovljeni član velike nemške trojke, se znova zavrti kolo sreče. A tokrat Mercedesov E sreče ne potrebuje – tudi brez nje se uvršča pred vse tekmece v svojem razredu. Test.

Pravo naravo najhitrejšega Seata na svetu sem doživel s prijateljem, ki ga avtomobili sploh ne zanimajo. Kratki test.

DS nadaljuje svojo pot uveljavljanja. Počasi, a vztrajno. Pravzaprav se njihovi trojki ne pozna, da je na trgu že od konca leta 2009. Zdaj tudi z motorjem, ki se dobro izkazuje. Kratki test.

S takšnim 308 SW GT seveda ne boste podirali rekordov na dirkališčih – a tudi z avtomobili, s katerimi bi to lahko počeli, se ne boste mogli vsak dan voziti tako hitro, tako udobno in s toliko prtljage. Kombinacija pogona, oblike karoserije in podvozja je pri Peugeotu 308 GT SW Blue HDi zelo dobra. Kratki test.

Potovalni enduro je ime, ki se ga včasih izgovarja preveč zlahka. Koliko je res še endura v motociklu, ki je obut v cestne gume? Preizkusili smo štiri različne, a v marsičem zelo podobne. Vzporedni test.

Tim Gajser, 19-letnik iz vasi Makole pri Slovenski Bistrici, je na odlični poti, da postane svetovni prvak v kraljevem razredu MXGP. Konkurenca ta hip nima odgovora na njegovo superiornost. Čeprav je v motokrosu v vrhu, je zelo umirjen, prijazen, skromen in niti malo vzvišen. Intervju.

Malce naivno sem pred dirko mislil, da na vztrajnostni dirki ne bo šlo na polno. Nato pa sem že v prvih krogih dobil nekaj sporočil sodirkačev v obliki rahlih trkov, da se ne šalijo. In šlo je na polno, kot bi bežali za življenje! Reportaža.

Novi Avto magazin 17/2016 je že v prodaji!

Naslednja številka, 18/2016, izide 18. avgusta 2016. Na revijo se lahko naročite tudi prek spleta.

Novo na Metroplay: Ko se govori o hierarhiji, je že prepozno | Bine Volčič in Žiga Faganel