Novi BMW 1 GT

Avtomobilski vohuni so med praktičnimi preizkusi zalotili precej zamaskiran prototip, iz katerega se bo menda razvil novi model, BMW 1 GT, ki naj bi ga bavarska tovarna uradno predstavila prihodnje leto.

Novi BMW 1 GT (foto: Automedia, Carparazzi, Lehmann Photo-Syndication, tovarne, ilustracije: Bojan Perko) Automedia, Carparazzi, Lehmann Photo-Syndication, tovarne, ilustracije: Bojan Perko
27. 3. 2012

Kot pravijo tisti, ki so ga videli v živo, bo avtomobil menda precej večji, kot pa bi sodili po fotografijah, v njem pa bo več kot dovolj udobnega prostora za voznika in tri potnike. Kot lahko sklepamo po fotografijah, bo imel izrazito strmo zadnjo šipo, zato lahko tudi v prtljažniku pričakujemo precej prostora.

Kot se govori, naj bi BMW modelu, ki bo z nekoliko povišano karoserijo neposredno tekmoval z Volkswagnom Golfom Plus ter podobnimi modeli, namenil pogon na prednji kolesi. Ta naj bi izhajal predvsem iz dejstva, da si bo BMW 1 GT podvozje najverjetneje delil z Minijem Cooperjem, ki bo na ceste tudi zapeljal prihodnje leto. BMW namreč po besedah svojih vodilnih za oba modela razvija skupno platformo, ki bo omogočala pogon na prednji ali vsa štiri kolesa.