Novi Clio v novem Avto magazinu!

16. 6. 2011
Deli
Novi Clio v novem Avto magazinu!

Pa ga imamo: trinajsti letošnji Avto magazin! Ugotavljamo, kakšen bo novi Clio, kako se obnese hibridni Jazz, kako rjove Jaguar XKR-S in kako se na progi za motokros obnese BMW R 1200 GS Adventure.

Na uredništvu smo si v ponedeljek zopet oddahnili - takrat smo namreč oddali zadnje strani revije v tisk in dva dni kasneje ste naročniki revijo že prejeli v nabiralnik. O čem pišemo tokrat?

Razkrivamo, kakšen bo morda novi Renault Clio. Prihodnje leto bo namreč sedem let od predstavitve aktualne generacije in čas je, da se 'slovenski ljudski' zamenja.

Vinku se je še lep čas smejalo, ko se je vrnil z vožnje dveh športnih Jaguarjev, XKR-S in XJ Supersport. Pravi, da bi zvok tega motorja med vožnjo morali poslušati vsi študentje na Fakulteti a strojništvo pet minut na začetku vsake ure predmeta motorji z notranjim izgorevanjem ... Vozili smo še novega Volkswagna Tiguana, Chevroleta Avea in štirikolesno gnano Seat Alhambro 4WD.

Testov je tokrat šest: dva velika (hibridni Honda Jazz Hybrid in Chevrolet Captiva 2.2 D), trije kratki (Astra in Astra Sports Tourer 1.4 Ecotec, Peugeot 3008 2.0 HDI in Toyota Yaris Van 1.0) in en podlaljšan: Audi A1 1.2 TFSI.

Marsikomu bo prišel prav članek, v katerem razlagamo razliko med lizingom, finančnim lizingom, operativnim lizingom in kreditom.

Naši motoristi so preizkusili enega najbolj klenih potovalnih motociklov, BMW-ja R 1200 GS Adventure in se razpisali, kako se pripraviti na crosscountry enduro dirko.

Na oktanskih straneh pišemo o 2. dirki Avtomagazinovega drift pokala, prvenstvu WTCC, formuli 1 in državnem reli prvenstvu.

Naj vam tekne!

Avto magazin št. 13/2011 je naprodaj od 16. junija 2011. Naročite se lahko tudi prek spleta.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja