Novi distributer za Jaguar in Land Rover v Sloveniji

1. 6. 2016
Deli
Novi distributer za Jaguar in Land Rover v Sloveniji

Ker je zadnjega dne maja Summit Motorsu, dosedanjemu uvozniku znamk Jaguar in Land Rover potekla pogodba z JLR, ki je niso podaljšali, bomo v Sloveniji dobili novega uvoznika.

Distribucijo za celotno jadransko regijo je namreč prevzelo madžarsko podjetje Wallis Automotive Europe, slovenski trg pa bodo pokrivali iz Zagreba. Ker bo Summit Avto, ki je doslej skrbel za prodajo in servis vozila Jaguar in Land Rover, ostal le še pooblaščeni serviser, pri Wallisu že načrtujejo novo prodajno mesto v Ljubljani. Julija letos bodo preko svoje podružnice v Zagrebu v sodelovanju z A-Cosmos odprli začasni salon na Celovški v Ljubljani, za naslednje leto pa načrtujejo postavitev novega centra za vozila teh dveh znamk. Širitve prodajne mreže izven Ljubljane trenutno še ne načrtujejo.

Podjetje Wallis Automotive Europe je sicer na madžarskem uvoznik za znamke Isuzu in Ssangyong, imajo pa še prodajne salone BMW in Mini (pred leti so bili tudi madžarski uvoznik za ti znamki), Kia ter Opel, v regiji pa skrbijo tudi za distribucijo rezervnih delov znamke Saab (tudi pri nas). So del skupine Wallis, enega večjih zasebnih podjetij v tem delu Evrope, ki se poleg avtomobilov ukvarja z nepremičninami, energijo in gradbenimi materiali in trgovinami.