Novi Ford Ranger prvič uradno!

10. 9. 2021
Deli
Novi Ford Ranger prvič uradno! (foto: Ford)
Ford

A le pod obsežno masko, kar pa vseeno pomeni, da se premiera že bliža.

Segment lahkih poltovornjakov je v Evropi še vedno relativno majhen, skoraj zanemarljiv, prodajno pa številke niti pod razno ne dosegajo tistih, ki jih segment dosega v ZDA, kjer recimo Ford letno proda kar milijon novih vozil modela F-150. Prav Fordov Ranger, še posebno v izvedbi Raptor pa je tisti model v omenjenem segmentu, ki pripomore k levjemu deležu prodaje segmenta.

Pri Fordu pa bodo prihodnje leto predstavili  novega Rangerja, ki je bil v odhajajoči izvedbi najuspešnejši odprti terenski dostavnik v Evropi. Novinec je na prvih uradnih fotografijah še skrbno zamaskiran, trenutno pa je še v fazi obsežnih virtualnih in voznih preizkusov,. katerih rezultati bodo služili kot podlaga za serijski model.

Poleg tega bo Ranger v skladu s kooperacijsko pogodbo s Volkswagnom tudi osnova za novo generacijo Amaroka, oba modela pa bosta luč avtomobilskega sveta ugledala prihodnjo jesen. Za evropske kupce ju bodo Izdelovali v Fordovi tovarni Silverton v Južni Afriki, ostale proizvodne zmogljivosti za prevzem pa bodo na Tajskem, v Argentini in v ZDA.

Preberite še:

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"