Novi kombijevski Mercedes-Benz E

29. 8. 2009
Deli

Od novembra se bo prodajal novi kombi razreda E. E T je bil narejen na osnovi limuzine razreda E, prvič pa si ga bo mogoče ogledati na septembrskem avtomobilskem salonu v Frankfurtu.

Od limuzine je T podedoval vso tehniko, od asistence za pomoč pri nočni vožnji do aktivnega pokrova motorja. Daimlerjevo tiskovno sporočilo obljublja, da bo imel novi E T zračno vzmetenje z nastavljivo trdoto blažilnikov, višina zadka pa se bo samodejno uravnavala glede na obtežitev. Dobrodošla rešitev za vse, ki imajo radi urejene prtljažnike, bo sistem zlaganja Easy-Pack.

Naslonjala sedežev druge vrste je mogoče zložiti v ravno dno s preprostim potegom vzvoda, kar bodo lahko kupci počeli tudi iz prtljažnika, zagotovo pa bodo veseli tudi enostavnejšega razprostiranja in zlaganja zaščitne mreže. Novi T razreda E meri v dolžino 4.895 milimetrov, v širino 1.854 in v višino 1.471 milimetrov, njegov prtljažnik pa je ob dvosedežni konfi guraciji sposoben pogoltniti do 1.950 litrov prtljage.

Za T-ja obljubljajo serijsko devet varnostnih blazin, mogoče pa si bo omisliti tudi sistem Pre-Safe ter radarski tempomat Distronic Plus. V primerjavi s predhodnikom ima novi T tudi precej izboljšane motorje. V začetku prodaje bo na izbiro pet članov, ki bodo pokrivali moč od 125 do 285 kilovatov (170 do 388 'konjev'). V Nemčiji bo najcenejši E T 220 CDI BlueEffi ciency – 44.804 evrov.

Foto: Mercedes-Benz

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"