Aktivni tempomat v novem Mercedes-Benzu razred S bo deloval do hitrosti 210 km/h

11. 4. 2017
Deli

Daimler je začel s počasno predstavitvijo novega razreda S, ki prihaja to jesen. Najprej je na ogled postavil armaturno ploščo in asistenčne sisteme, med katerimi bodo tudi sistemi iz območja avtonomne vožnje.

Kot pravijo pri Daimlerju, so z izboljšanim radarjem in video kamerami sistemu zagotovili boljši pregled nad dogajanjem pred avtomobilom, zato bodo lahko razširili območje avtonomne vožnje, ki bo vozniku v pomoč na praktično vseh tipih cest. Voznik bo tudi lahko takoj videl, katere asistenčne funkcije so izbrane in katere tudi dejansko sodelujejo v vožnji.

Aktivni tempomat Active Distance Assist Distronic bo hitrost samodejno prilagajal razmeram na cesti in upošteval tudi morebitne ovinke, krožišča, križišča in podobno, deloval pa bo do hitrosti 210 kilometrov na uro, seveda tam, kjer je to dovoljeno. Če bo voznik na avtocesti hotel zamenjati vozni pas, bo s pomočjo sistema Active Lane Change Assist le prižgal smernik, avtomobil pa bo potem med hitrostmi 80 in 180 kilometrov na uro sam izvedel manever menjave pasu. Sistem Active Speed Limit Assist bo vožnjo prilagajal omejitvam hitrosti in morebitnim delom na cesti, avtomobil bo lahko samostojno vozil v gneči, na voljo pa bodo tudi vsi drugi asistenčni sistemi iz nabora, ki ga več ali manj že poznamo.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja