Novi Renault Mégane razkrit

7. 9. 2015
Deli

Renault je kot napoved uradne predstavitve v Frankfurtu objavil prve uradne podatke in fotografije o novem Méganu.

Kot pravijo pri Renaultu, bo Mégane, ki so ga doslej po vsem svetu prodali v več kot 6,5 milijona primerkih, v četrti generaciji izstopal z dinamičnim videzom in prepoznavnim svetlobnim pečatom spredaj in zadaj. Družinske gene bo kazal s širokimi izklesanimi rameni in značilnim prednjim delom z velikim pokončnim rombom. Veliko oblikovnih elementov povzema po večjem Talismanu, zadaj pa luči, ki se vodoravno raztezajo preko vsega zadka, dajejo občutek širine.

Novi Mégane je 25 milimetrov nižji od predhodnika, medosno razdaljo pa so mu na račun previsov podaljšali za 28 milimetrov. Širši so tudi koloteki, kar bo vsekakor pripomoglo k boljši legi na cesti. Za uglajeno športne navdušence bo na voljo tudi v različici GT v značilni modri barvi in z geni oddelka Renault Sport.

Motrizacija? 1,6 litrski dCi na dizelski strani na bi imel različice z 90, 110 in 130 'konji' (izpusti najvarčnejšega bodo krepko pod 100 g CO2), bencinca 100 in 130, v ponudbi bo tudi dvosklopčni menjlanik EDC. Novi megane bo na voljo tudi s štirkolesnim krmiljenjem 4Control.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja