Twingo, kot ga poznate, se vrača!

16. 11. 2023 | Janoš Pečnik
Deli

Renaultov koncept z električnim pogonom se močno zgleduje po najbolj priljubljenem in najbolj prepoznavnem Twingu.

Renault je danes presenetil in na družbenih medijih delil slike koncepta novega Twinga. Že leta 2026 naj bi ga na trg poslali z električnim pogonom in ceno pod 20.000 evri. Še bolj zanimivo pa je bržkone to, da se z mehurčkasto obliko in veselim izrazom močno zgleduje po tistem najbolj prepoznavnem Twingu iz devetdesetih let.

Ugodna ne bo le cena, pač pa tudi okoljski odtis. Novi Twingo naj bi ga v svojem življenjskem ciklu v primerjavi s povprečnim mestnim avtomobilom, ki je naprodaj danes, zmanjšal za kar 75 odstotkov.

Obenem so pred kratkim sicer znotraj skupine Renault odprli novo podjetje z imenom Ampere, ki bo skrbelo za razvoj, oblikovanje in proizvodnjo električno gnanih vozil znamke Renault. Ena glavnih nalog je zmanjšanje proizvodnih stroškov električno gnanih avtomobilov in Twingo je prvi adut, s katerim bodo poskušali ceno slednjih izenačiti s ceno bencinsko gnanih avtomobilov.

Preberite tudi: Vrata je odprla razstava najbolj legendarnega "slovenskega" avtomobila

Renault se bo torej še močneje oprl na svoje najbolj ikonične modele - prihajata namreč tudi R4 in R5, slednji že prihodnje leto. Do leta 2031 pa bodo pri Renaultu skupaj imeli sedem električno gnanih modelov.

Tuji mediji medtem poročajo, da naj bi novega Twinga izdelovali v Novem mestu.

Preberite še: Kako pravilno shraniti letne pnevmatike? To so nasveti, ki jih je dobro upoštevati

Morda vas bo zanimal tudi pogovor, ki ga vodi Borut Pahor

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol