50 dni in 13.000 kilometrov: novi Ssangyong Rexton je po svilni cesti prišel v Evropo (video)

Pri Ssangyongu so si predstavitev novega Rextona v Evropi zamislili v prav posebnem slogu, saj se je peterica avtomobilov iz tovarne v južnokorejskem Pyeongtaeku v London odpravila kar po kopnem, za kar so potrebovali 50 dni in prevozili 13.000 kilometrov.

50 dni in 13.000 kilometrov: novi Ssangyong Rexton je po svilni cesti prišel v Evropo (video) (foto: Ssangyong) Ssangyong
19. 9. 2017

Vseh pet avtomobilov se je ustavilo tudi na avtomobilskem salonu v Frankfurtu, dva pa sta pot zaključila na konjskih dirkah v palači Blenheim v angleškem Oxfordshireu. Rextoni so skozi deset držav v grobem potovali po pradavni svilni trgovski poti in vmes premagovali tudi težko prevozne poti Kitajske, Rusije in Kazahstana, saj je bil namen potovanja tudi preskus Rextonove trdoživosti.

Ssangyong je Rextonu sicer precej posodobil oblike in tehniko, na voljo pa bo s štirikolesnim pogonom in 2,2-litrskim turbodizelskim motorjem z največjo močjo 181 'konjev' in navorom 420 njutonmetrov, ki bo deloval v kombinaciji s šeststopenjskim ročnim ali 7-stopenjskim samodejnim menjalnikom.