Novi stacionarni radarji v Domžalah uničeni že prvi dan

10. 10. 2024 | Jaka Drozg
Deli
Novi stacionarni radarji v Domžalah uničeni že prvi dan (foto: Facebook / Občina Domžale)
Facebook / Občina Domžale

Po podobnem dogodku v Ljubljani, ko so okenca na radarju kar zabetonirali, so se vandali lotili še novih radarjev v Domžalah.

Le dan po postavitvi petih novih stacionarnih merilnikov hitrosti v Domžalah, so nepridipravi občini že poslali sporočilo. Kar dva od petih vzpostavljenih radarjev so namreč že popršili s črnim razpršilom in ju onesposobili. Na občini so sporočili, da bodo na območju stacionarnih radarjev v prihodnje izvajali poostren, nekje celo video nadzor. Večja škoda zaradi vandalizma sicer ni nastala. Na občini ocenjujejo, da bo strošek predstavljalo le čiščenje, v najkrajšem možnem času pa bodo radarje zopet vzpostavili.

V objavi na družbenem omrežju Facebook so zapisali še: »Glede na to, da so merilniki hitrosti namenjeni zagotavljanju večje varnosti vseh udeležencev v prometu, se zahvaljujemo tistim voznikom, ki še naprej spoštujejo omejitev hitrosti. Ostale pa pozivamo, da tudi oni prispevajo k večji varnosti v prometu in zmanjšajo hitrost, saj je 115 kilometrov na uro, kot je bilo izmerjeno v enem od šolskih okolišev, občutno prevelika hitrost in tudi zelo nevarna. Sodelujmo skupaj v prizadevanjih za večjo varnost vseh.«

Preberite še:

Novo na Metroplay: Zmagovalec MasterChefa Luka Pangos iskreno o ozadju kuharskega tekmovanja