Novi Toyotin Prius naprodaj pri nas

13. 9. 2009
Deli

Pri Toyoti in posledično pri Toyoti Adria so globoko prepričani o Priusu tretje generacije, ki je v primerjavi s prejšnjo tehnično pošteno napredoval.

Predvsem navdušujejo številke: normnih 3, 9 litra goriva na 100 kilometrov ter 89 gramov ogljikovega dioksida na prevoženi kilometer, in to za avtomobil srednjega razreda mase tono in pol. Ekološka naprednost je nedvomno njegov glavni adut (v 95 odstotkih ga je mogoče obnoviti in v 85 odstotkih reciklirati), s čimer bodo letos poskušali prepričati vsaj 40 kupcev. Paketi opreme so trije: Luna za 25 tisoč, Sol za 28 in Executive za 31 tisoč evrov. Sončna streha, ki hladi notranjost med mirovanjem avtomobila na soncu, stane dodatnih 1.100 evrov, navigacijski sistem z inteligentnim aktivnim sistemom pomoči pri parkiranju pa 2.100 evrov.

Sicer je serijska oprema precej bogata; Sol k osnovi doda 17-palčna kolesa, usnjen volanski obroč s komandami, tempomat, tipalo za dež, pametni ključ na vseh vratih, mp3, Bluetooth ter bolj prestižno oblazinjenje, Executive pa ima med drugim še tehniko LED spredaj, usnje na sedežih in ogrevana sprednja sedeža.

Foto: Toyota

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol