Novi Twingo: saga se nadaljuje

8. 3. 2007
Deli

Renault je kot velikoserijska znamka že desetletja aktivno navzoč v segmentu malih avtomobilov. Od pričetka prodaje aprila 1993 je Twingo osvojil že več kot 2, 4 milijona kupcev, ki tvorijo zelo raznoliko občinstvo.

Danes ima Novi Twingo vse atribute, ki so potrebni za nadaljevanje zgodbe o uspehu, saj je privlačen za še širši in tudi bolj mednaroden krog kupcev.

Novi Twingo ima boljše dinamične lastnosti od svojega predhodnika zavoljo podvozja, ki je prevzeto iz segmenta B in ponudbe motorjev. Med njimi je tudi novi bencinski motor TCE 100 (Turbo Control Efficiency) z močjo 100 »konjev«, ki ponuja najboljšo kombinacijo zmogljivosti in gospodarnosti v svoji kategoriji. Novi Twingo prav tako cilja na širši, bolj mednaroden krog kupcev, saj ima z različico GT tudi oblikovno jasno izražen dinamičen značaj, vse različice so prepoznavne z robustnimi obrisi, poleg tega pa bo prvikrat na voljo tudi z dizelskim motorjem 1, 5 dCi.

Notranji prostor je prilagodljiv tudi zaradi štirih ločenih vzdolžno pomičnih sedežev. Ob tem je prtljažnik v Novem Twingu največji v svojem razredu, saj v odvisnosti od položaja zadnjih sedežev meri od 165 do 285 litrov (po normah VDA), z zloženima zadnjima sedežema pa 959 litrov. Novi Twingo ima preklopen naslon sovoznikovega sedeža, kar mu omogoča prevoz do 2, 15 metra dolgih kosov prtljage.

Novi Twingo je tudi komunikativen in gostoljuben, zato ima med drugim lahko vgrajen tudi »Audio Connection Box«, ki omogoča predvajanje glasbe s predvajalnikov iPod® in MP3 ali USB ključev na tovarniško vgrajenem avdio sistemu in obenem upravljanje s priznanim upravljalnikom ob volanu. Novi Twingo ima za varnejšo vožnjo lahko vgrajen tudi Bluetooth prostoročni nadzor telefona s funkcijo zadržanja klica.

Kupci si bodo lahko svoj novi avto po lastnih željah dodatno okrasili zunaj in znotraj. V duhu "my Twingo" bodo na voljo kompleti nalepk za popestritev zunanjosti, znotraj pa bo Novi Twingo moč obogatiti s praktičnimi pripomočki kot na primer »Organizer Box« in »Makeup Box«.

Nove so tudi številne funkcije za udobje in varnost, ki jih Twingo doslej ni imel, med drugim: stranske varnostne blazine, samodejna klimatska naprava, regulator in omejevalnik hitrosti, po višini nastavljiv volan, samodejni vklop žarometov, itn.

Novi Twingo je prvi avto iz niza prenove obstoječih modelov v okviru »Renault Zaveze 2009« in je moral izpolniti zelo natančne zahteve po kakovosti in donosnosti. Novi Twingo bodo izdelovali v tovarni Revoz v Novem mestu v Sloveniji.

Foto: Renault

Novo na Metroplay: Ko se govori o hierarhiji, je že prepozno | Bine Volčič in Žiga Faganel