Novi Volkswagen Beetle 2011

26. 10. 2010
Deli

Prihodnje leto bo Volkswagen po Evropi in svetu začel prodajati novo generacijo Beetla. Kot kažejo vohunski posnetki, bo novi Hrošč širši, bolj športen z manj izrazito kupolasto streho in novimi vrati. Celotna pojava novega Beetla bo bolj dinamična.

Na prvi pogled je testni prototip videti kot aktualni Beetle, a v Volkswagnu obljubljajo, da bo novinec oblikovno precej radikalnejši in ga ne bo mogoče zamenjati. Zgrajen je na platformi limuzine Jette, s katero si bosta delila tudi proizvodno mesto v mehiški Puebli.

Pričakujemo, da bo pod motornim pokrovom izbira med 1, 2-litrskim TSI-jem s 77 kilovati, 118-kilovatnim motorjem 1.4 TSI in 155-kilovatnim bencincem iz Golfa GTI. Med dizelskimi bosta 1, 6-litrski TDI s 77 kilovati in 103-kilovatni 2.0 TDI z vbrizgom prek skupnega voda. Načrtujejo tudi hibridno različico s 110-kilovatnim motorjem 1.4 TSI in z elektromotorjem moči okoli 20 kilovatov.

Zelo verjetno bodo novega Beetla predstavili na januarskem avtomobilskem salonu v Detroitu, kupejevski različici pa bo sledil tudi kabriolet z mehko pomično streho.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja