Novi Volkswagen Beetle 2011

Prihodnje leto bo Volkswagen po Evropi in svetu začel prodajati novo generacijo Beetla. Kot kažejo vohunski posnetki, bo novi Hrošč širši, bolj športen z manj izrazito kupolasto streho in novimi vrati. Celotna pojava novega Beetla bo bolj dinamična.

Novi Volkswagen Beetle 2011 (foto: Automedia) Automedia
26. 10. 2010

Na prvi pogled je testni prototip videti kot aktualni Beetle, a v Volkswagnu obljubljajo, da bo novinec oblikovno precej radikalnejši in ga ne bo mogoče zamenjati. Zgrajen je na platformi limuzine Jette, s katero si bosta delila tudi proizvodno mesto v mehiški Puebli.

Pričakujemo, da bo pod motornim pokrovom izbira med 1, 2-litrskim TSI-jem s 77 kilovati, 118-kilovatnim motorjem 1.4 TSI in 155-kilovatnim bencincem iz Golfa GTI. Med dizelskimi bosta 1, 6-litrski TDI s 77 kilovati in 103-kilovatni 2.0 TDI z vbrizgom prek skupnega voda. Načrtujejo tudi hibridno različico s 110-kilovatnim motorjem 1.4 TSI in z elektromotorjem moči okoli 20 kilovatov.

Zelo verjetno bodo novega Beetla predstavili na januarskem avtomobilskem salonu v Detroitu, kupejevski različici pa bo sledil tudi kabriolet z mehko pomično streho.