Novo: Insignia Country Tourer

4. 7. 2013
Deli

Novo Insigniino družino bo kmalu dopolnila različica Opel Insignia Country Tourer, ki bo premierno predstavljena na septembrskem avtomobilskem salonu v Frankfurtu.

Trendu "robustnih" karavanov, ki je veliko uspeha prinesel predvsem Audiju z Allroadi in Volvu z XCji, se pridružuje tudi Opel. Prenovljena Insignia bo jeseni dobila bolj robato različico, imenovano Country Tourer. Med posebne dodatke in prepoznavne elemente sodi zaščita pod vozilom, spredaj in zadaj, v kombinaciji z izstopajočimi obrobami blatnikov in pragov ter dvojna izpušna cev. Insignia Country Tourer ima pogon na vsa kolesa s sklopko Haldex in razporeditvijo navora do 100 odstotkov na posamezni kolesni par, elektronsko zaporo zadnjega diferenciala (eLSD) ter podvozjem FlexRide, pri katerem je trdoto moč prilagajati razmeram pod kolesi in stilu vožnje. Trebuh avtomobile je za 20 milimetrov dlje od tal kot pri navadni karavanski različici.

Na voljo sta dva motorja s turbinskimi polnilniki, dvolitrski bencinski SIDI z neposrednim vbrizgom goriva z največjo močjo 184 kW (250 'konjev'), 2.0 BiTurbo CDTI s 195 'konji' ter 'navadni' dvolitrski CDTI s 163 'konji', oba ali z ročnim ali s samodejnim šeststopenjskim menjalnikom.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord