Novo: Land Rover Discovery Sport

3. 9. 2014
Deli

Pri Land Roverju bodo v naslednjih letih poslali na trg tri terence oziroma križance iz družine Discovery, prvi pa je že tu: Discovery Sport.

Discovery Sport bo konkuriral avtomobilom, kot sta BMW X3 in Audi Q5, torej je uvrščen med obstoječa modela Evoque in Discovery. Slednji bo dobil naslednika leta 2016.

Discovery sport je petsedežnik z dvema zasilnima sedežema v tretji vrsti (Discovery ostaja in bo ostal sedemsedežnik), nastal pa je na platformi, ki jo že uporabljajo za Evoque (in ne na novi, aluminijasti zasnovi iQ (Al), ki jo bo uporabljal prihajajoči Discovery.

Seveda je notranjost tipično angleška (ali landroverska, če hočete), na začetku pa bo na voljo z le enim dizelskim motorjem (poleg dvolitrskega bencinca, ki pa je za naš trg praktično nepomemben), že dolgo znanim 2.2-litrskim turbodizlom s 187 'konji'. Na novo generacijo motorjem (imenovano Ingenium) bo treba počakati nekje do sredine leta 2015, ko bo Discovery Sport dobil novi dizel z oznako eD4. Na voljo sta dva menjalnika, šeststopenjski ročni ali devetstopenjski samodejni, seveda pa je pogon lahko štirikolesni, ne manjka pa tudi elektronskih dodatkov, tako varnostnih kot tistih, ki skrbijo za lažjo vožnjo po terenu (sistem Terrain Response).

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja