Novo v Sloveniji: Audi A5 - v Sloveniji naj bi našel 80 kupcev

16. 2. 2017
Deli

Po svetovni predstavitvi konec prejšnjega leta je zdaj tudi v Slovenijo pripeljal novi Audi A5. 

V Sloveniji jih bodo prodali približno 80

Morda za koga zgolj nišni izdelek, na drugi strani pa vseeno avto, po katerem tudi Slovenci radi posežemo. Navsezadnje se je v lanskem letu za avtomobile s štirimi krogi odločilo skoraj 1.800 kupcev, od tega pa slabih 100 tudi za model A5. Tudi zato so prodajna pričakovanja novinca podobna, glede na to, da sta skoraj dva meseca letošnjega leta že mimo, pa je pričakovana prodajna številka slovenskega zastopnika znamke Audi okoli 80 avtomobilov. Ti bodo v začetku lahko s tremi ali petimi vrati, že kmalu pa bo na voljo tudi kabrioletska različica.

Osnova je A5-1, torej A4

Tako kot večina novih modelov zadnjega časa se tudi novi A5 pohvali predvsem z novimi tehnologijami in varnostno-asistenčnimi sistemi, izboljšanim podvozjem in prenovljenimi motorji. Seveda je nova tudi oblika, a so pri slednji v tovarni namenoma pazili, da so skoraj v celoti ohranili podobo predhodnika. Tako kot predhodniku, je tudi novemu Audiju A5 za osnovo služil novi A4. Tako je podobnost neizbežna, predvsem ko je govora o notranjosti. 

Konec leta prihaja tudi RS 5

Seveda pa so bolj kot ne enaki tudi motorji. Osnovni bencinski model bo A5 z 2-litrskim bencinskim motorjem s 190 ‘konji’ in ročnim šeststopenjskim menjalnikom, za katerega bo potrebnih vsaj 43.900 evrov. Za varčne uživače bo verjetno pomembna cena dizelskega motorja. Tudi ta je v osnovi 2-litrski in ponuja prav tako 190 ‘konj’, zanj pa bo potrebnih 44.500 evrov. Seveda je novi A5 na voljo tudi s samodejnim menjalnikom (sedemstopenjski dvosklopčni ali s prestavo več klasični samodejni) in štirikolesnim pogonom, poskrbljeno pa je tudi za dinamične voznike. Model S5 je že mogoče naročiti, konec leta pa bo mogoče poseči tudi po različici RS 5. Za konec velja izpostaviti, da je cena kupeja in petvratne različice Sportback v Sloveniji povsem enaka. 

Sicer pa bomo o novem A5 že kmalu podrobneje pisali v Avto magazinu, saj ga že podrobno preskušamo.

Novo na Metroplay: "Ne obstaja tema, o kateri se ne bi smeli šaliti!" - Lado Bizovičar | Mastercard® podkast navdiha z Borutom Pahorjem