Novo v Sloveniji: Audi Q7 e-tron Quattro

27. 5. 2016
Deli

Odslej je Audijev priključni hibrid Q7 e-tron Quattro tudi na voljo na slovenskem trgu in sicer za najmanj 87.600 evrov.

To je Audijev drugi priključni hibrid, ob elektromotorju, ki zagotavlja 94 kilovatov moči (128 'konj'), za občuten dodatek k skupni moči 373 'konj' skrbi tudi šestvaljni turbodizelski motor. Navor obeh motorjev, ali pa vsak zase, odvisno od razmer in izbranega voznega programa, združuje osemstopenjski samodejni menjalnik in poganja vsa štiri kolesa. Po izračunu o mešanem ciklu (standard za priključne hibride NEVC) je poraba zgolj 1,8 litra goriva na 100 kilometrov, oziroma 48 g izpustov CO2 na kilometer. Doseg z napolnjenimi litijevimi-ionskimi baterijami s kapaciteto 17,3 kWh znaša do 56 kilometrov.

Vodstvo slovenskega Audija je hkrati predstavilo tudi sodelovanje pri Nordijskem centru Planica. Porsche Slovenija je z znamko Audi eden od petih elitnih partnerjev, vključenih v uresničevanje strategije in krepitve blagovne znamke. Zaveza elitnih partnerjev Nordijskega centra Planica je, da slovenskim športnikom omogočajo dostopne treninge v vrhunskih pogojih, kar v praksi pomeni, da pokrijejo polovico stroškov treningov vseh slovenskih smučarskih skakalcev in tekačev ter stroške organizacije vseh domačih in mednarodnih tekmovanj nižjega nivoja. Sredstva slovenskih klubov za plačilo uporabe športnih objektov so omejena, elitni partnerji Planice pa zagotavljajo, da bodo lahko slovenski klubi več in bolj kakovostno trenirali. V okviru Nordijskega centra Planica imajo vsi vključeni partnerji enakovredno pojavnost in usklajeno komunikacijo, partnerji pa so Audi, Gorenje, Zavarovalnica Triglav, Gorenjska banka in Pivovarna Laško.

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"