Novo v Sloveniji: Fiat Fullback

Če vam kaj pomenita ragbi ali ameriški nogomet, najbrž poznate izraz 'fullback'. Za ostale bo to ime odslej pomenilo lahek poltovornjaček s Fiatovim zaščitnim znakom. Zdaj je na voljo tudi v Sloveniji pri vseh pooblaščenih trgovcih Fiatovega distributerja Avto Triglava, cene zanj pa so presenetljivo ugodne.

Novo v Sloveniji: Fiat Fullback (foto: Fiat) Fiat
22. 9. 2016

Fiat se po letih mrtvila povsem spreminja v ponudnika široke izbire najrazličnejših osebnih ali lahkih gospodarskih avtomobilov. Fullback je njihov prvi 'pick-up', torej klasični poltovornjak, namenjen kombiniranemu prevozu ljudi in tovora. V ceniku slovenski uvoznik sicer ponuja le karoserijsko različico z dvojno kabino, a je tudi polovična dobavljiva, če bi si je morebiti kdo želel. Cena osnovnega modela z dvojno kabino, 2,4-litrskim motorjem (s 154 'konji') in zgolj zadnjim pogonom znaša (s popustom) 24.490 evrov, če si izberete identično motorno opremo, a štirikolesni pogon (brez sredinskega diferenciala), je treba doplačati še 1.000 evrov. Fullback z močnejšim motorjem (ista prostornina, 181 'konj', 4x4-pogon s sredinskim diferencialom in polno zaporo) stane 26.790 evrov. Pri vseh teh je oprema tudi šeststopenjski ročni menjalnik. Na voljo (za 27.990 evrov) je tudi močnejša motorna različica s šeststopenjskim samodejnim menjalnikom.

Seveda so v serijskem naboru še različni paketi opreme (odvisno od motorizacije), za doplačilo pa še dodatki pri obeh različicah z močnejšim motorjem.

Fullback bi pravzaprav lahko označili tudi kot Fitsubishi ali Mitsiat, saj ta poltovornjak za Fiat izdeluje njihov novi partner, Mitsubishi. Tudi oblikovno je precej v sorodu z Mitsubishijevim L200, Fiat je dodal le najpotrebnejše značilnosti za svojo znamko, masko in nekaj drugih malenkosti. Pri Avto Triglavu pričakujejo, da bodo letno prodali okoli 20 Fullbackov.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri