Novo v Sloveniji: Ford Focus

Slovenski zastopnik za Ford je začel prodajati novega Forda Focusa, za katerega pravijo, da je najboljši njihov avtomobil v tem razredu do zdaj.

Novo v Sloveniji: Ford Focus (foto: Matija Janežič) Matija Janežič
20. 9. 2018

Novi Ford Focus, s katerim je znamka povsem prekinila z dosedanjim modelom in ga zasnovala na novo, prinaša veliko novosti na področju varnostne tehnike in pripomočkov za pomoč vozniku, med katerimi je treba omeniti povsem samodejno parkiranje in projekcijski zaslon, ki ga lahko vidimo tudi s polariziranimi sončnimi očali, ter informativno-razvedrilne tehnologije.

V Sloveniji je novi Ford Focus sprva na voljo kot petvratna kombilimuzina z opremami Trend, Titanium, ST-line in Vignale, čez dober mesec pride tudi karavan, spomladi pa bo na slovenske ceste zapeljala še križansko naravnana različica Active. Za pogon bodo skrbeli turbobencinski motorji z delovnima prostorninama 1 in 1,5 litra ter dizelski motorji z delovnima prostorninama 1,5 in 2 litra, seveda vsi z različnimi močmi, osnovna petvratna različica pa bo na voljo za najmanj 16.990 evrov z vračunanim popustom.