Novo v Sloveniji: Honda Civic

20. 4. 2015
Deli

Osveženega Civica je Honda napovedala že na lanski pariški avtomobilski razstavi, zdaj se je napoved tudi uresničila. Slovenski distributer AC Mobil ponuja obe prenovljeni različici, petvratno in karavansko (Tourer).

Zunanjost je le za spoznanje drugačna. Serijsko je zdaj v Civicu sistem zasilnega zaviranja (po Hondino City Brake Assist System) ter povezljivost mobilnega telefona prek bluetootha. Nekaj več je novega na področju infozabavnostne opreme, Honda zdaj (za doplačilo) ponuja sistem Honda Connect. Ta ob res zanimivih možnostih povezovanja s pametnimi telefoni (tudi Mirror Link) vsebuje še navigacijsko dopolnilo. Dobavitelj je Garmin, kupec pa dobi tudi brezplačno petletno možnost posodabljanja zemljevidov. Dopolnili so tudi ravni opreme: pri slovenskih kupcih najbolj priljubljeno opremo Sport je zamenjala druga oznaka – Elegance. Pri petvratni različici je zdaj na voljo nekoliko drugače sestavljen opremski paket s prejšnjim imenom – Sport.

Civicove cene so za letnik 2015 nekaj višje, kot so bile doslej. Osnovni model Civic 1.4 i-VTEC Comfort stane 18.970 evrov, za različico z večjim in močnejšim motorjem (1.8) je cena 21.020 evrov. Osnovna turbodizelska različica (1.6 i-DTEC Comfort) stane 22.520 evrov.

Civic Tourer je le kot 1.8 i-VTEC na voljo z opremo Comfort in stane 21.990, Tourer 1.6 i-DTEC Elegance pa 25.040 evrov. Cene vključujejo tudi paket storitve Honda asistenca (24-urna brezplačna pomoč na cesti ter triletna garancija z omejitvijo na 100 tisoč kilometrov).

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja