Novo v Sloveniji: Hyundai Elantra in Santa Fe

16. 6. 2016
Deli

Hyundai je na slovenskem trgu uradno predstavil novo štirivratno limuzino Elantro in športnega terenca Santa Fe.

Elantra je s šesto generacijo poleg bencinskega na voljo tudi s turbodizelskim motorjem, ki bi ji v kombinaciji s privlačnimi karoserijskimi linijami, s katerimi je usklajena z drugimi Hyundaijevimi modeli, lahko povečal privlačnost. Elantra je sicer z več kot 10 milijoni prodanih primerkov v svetovnem merilu Hyundaijev najuspešnejši model, pri nas pa so jih doslej prodali 9.000, kar predstavlja 10 odstotkov Hyundaijeve prodaje pri nas.

Elantra bo na voljo z dvema motorjema, 128-'konjskim' 1,6-litrskim atmosferskim bencinskim štirivaljnikom in 136-'konjskim' turbodizelskim štirivaljnikom. Bencinski bo poleg šeststopenjskega ročnega na voljo tudi s 6-stopenjskim samodejnim menjalnikom, turbodizelski pa s 7-'stopenjskim' menjalnikom z dvojno sklopko. Za bencinsko Elantro bo treba odšteti najmanj 15.500 evrov, za turbodizelsko pa 17.200 evrov.

Hkrati z Elantro je Hyundai predstavil tudi svojega velikega športnega terenca Santa Fe. V Sloveniji bo sicer za 28.900 evrov na voljo z bencinskim motorjem 2,4 GDI in pogonom na prednji kolesi, a je za naš trg bolj zanimiva različica z 200-'konjskim' turbodizelskim štirivaljnikom 2,2 CRDi in štirikolesnim pogonom, za katero je treba odšteti najmanj 33.970 evrov.

Novo na Metroplay: Ko se govori o hierarhiji, je že prepozno | Bine Volčič in Žiga Faganel