Novo v Sloveniji: Hyundai Veloster

2. 7. 2011
Deli

Drzen Hyundai s tremi vrati na bokih se bo v drugi tretjini julija pričel prodajati za desetaka manj od dvajsetih tisočakov.

Hyundaiev kupe, ki ni opazen in prepričljiv le zaradi drznega videza, ampak morda še najbolj zaradi treh vrat na bokih ter (posledično tudi zaradi) za kupe precejšnje uporabnosti, bo v drugi tretjini julija že pri slovenskih prodajalcih za ceno od 19.990 evrov naprej.

Ta cena (paket Comfort) vključuje veliko opreme: od naprednega sistema ESP, opozorilnega sistema ob zaviranju (ESS), nadzora tlaka v gumah in nasploh popolne varnostne opreme, pa do samodejne klimatske naprave, progresivnega servo volana z v usnje odetim volanskim obročem, potovalnega računalnika, alarmne naprave, avdio sistema (tudi mp3, USB, ...), Bluetootha, dnevnih luči LED in lahkih 17-palčnih platišč. Do popolnosti morda manjka le tempomat, ki pa ga skupaj s pametnim ključem, parkirnim pripomočkom zadaj, delno usnjenim oblazinjenjem in še nekaterimi dodatki prinese srednji paket opreme Style za dodatmnih 1.500 evrov.

To naj bi bila po predvidevanjih tudi najbolj priljubljena različlca Velosterja v Sloveniji, letos pa jih nameravajo prodati kar okoli 100, kar se tudi sliši dokaj drzno, a glede na celoten paket dobljenega vsekakor uresničljivo. Na voljo bo še en bogatejši paket, polega tega pa so med dodatki še dvosklopčni menjalnik (DCT (1.200 €), varčni paket (za okrog pol litra na 100 kilometrov manjša poraba) BlueDrive (400 €), navigacijski paket s kamero za vzvratno vožnjo (1.200 €) in še nekaj drugih priboljškov.

Motor je le eden, 1,6-litrski bencinski z neposrednim vbrizgom (103 kW), tudi za Velosterja pa seveda velja Hyundaieva trojna petletna garancija. Drzen in (tudi cenovno) privlačen avtomobil! (VK)


Foto: VK

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol