Novo v Sloveniji: Jaguar XE

15. 6. 2015
Deli

Jaguar se tudi na slovenskem trgu vrača v boj s konkurenti v razredu premijski športnih limuzin višjega srednjega razreda.

Njegov glavni adut je pretežno aluminijasta konstrukcija, ki skrbi za manjšo maso, pa seveda obilica elektronskih pomagal, ki povečujejo varnost in vozniku lajšajo življenje.

XE je na voljo v različicah Pure, R-Sport, S, Prestige in Portfolio. Že osnovni Pure se lahko pohvali s sistemom Jaguar Drive Control za izbor voznega načina, 13-centimetrskim na dotik občutljivim LCD zaslonom, dvopodročno klimatizacijo, tempomatom z omejevalnikom hitrosti, dodatnim grelcem kabine in še obilico opreme. Cen tako opremljenega XE se začne pri 38.940 evrih za 163-'konjsko' dizelsko različico z ročnim menjalnikom. Sledita ji še 180-'konjski' dizel ter 200 in 240-'konjska' bencinca, vedno s prostornino dveh litrov in turbinskim polnilnikom. Oba bencinsko gnana modela (20t in 25t) sta na voljo le z 8-stopenjsim samodejnim menjalnikom, dizla si je moč omisliti tudi z ročnim. Cene se končajo pri približno 50 tisočakih (XE Portfolio 25t), 66 tisočakov pa stane najšportnejši XE S s trilitrskim turbo šestvaljnikom s 340 'konji', ki ga dobro poznamo iz F Typa.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja