Novo v Sloveniji: Kia Carens

27. 3. 2014
Deli

Slovenski zastopnik Kie je sicer imel že nekaj časa v svoji ponudbi tudi novega enoprostorca Carensa, a se je šele zdaj odločil resneje iskati kupce.

Kot pravijo, so šele zdaj lahko za kupce pripravili primernejšo, torej nižjo ceno. Res, na uradnem ceniku najdete Carensa 1.7 CRDi Family za 24.950 evrov, Kijina posebna ponudba pa zdaj enak avtomobil z dodatkom 'odprodaja ML 2014, omejena količina' ponuja za ceno 18.950 evrov. Šest tisoč evrov razlike ni mačji kašelj!

A takšni so pač ti naši ponudniki, morajo se ravnati po trgu in kupcih, ki iščejo še malo več – popusta.

Carens je seveda, podobno kot vse Kie zadnjih let, všečno oblikovan in ob tem za srednje velik enoprostorec ravno prav dolg – 4,52 metra. A je opremljen tudi z dolgo medosno razdaljo (2,75 metra), ki omogoča dobro izrabo prostora v kabini. Mogoče je dobiti tudi različico s sedmimi sedeži, ki pa, v nasprotju z nekaterimi tekmeci, ni nič daljša, le prtljažnik je v tej različici manjši.

Ob 1,7-litrskem turbodizelskem motorju (s 85 kW/116 'konji') je na voljo še 1,6-litrski bencinski z 99 kW (135 'konji'), ki je tudi na voljo po nižji ceni. Za tiste, ki želijo preučiti in izrabiti seznam dodatne opreme, pa velja omeniti, da se potem računanje cene spremeni. 'Paketni' ceni sta še zgolj za 1.6 GDI Family, ki stane 17.750 evrov, in za sedemsedežni 1.7 CRDi Family, ki stane 19.750 evrov. (TP)

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol