Novo v Sloveniji: Križanski kupe s slovenskim navdihom

16. 7. 2015
Deli

Mercedes-Benz je predstavil svoj dodatni model v sicer že tako široki paleti – GLE Coupé. V skladu z novim poimenovanjem svojih modelov pomenijo tri prve črke križanca razreda E, dodatek Coupé pa seveda bolj športno obliko karoserije.

Poteze zanj je – kot za skoraj vse Mercedesove novosti zadnjih let – zasnoval Robert Lešnik, oblikovalec iz naših krajev v službi v Stuttgartu. GLE Coupé temelji na prihajajočem nasledniku modela ML (zdaj seveda z oznako GLE; premiera v Frankfurtu). To pomeni tehnološko paleto vseh novosti, ki so jih kupcem prvič predstavili že v razredu S, zdaj pa so jih deležni tudi vsi 'manjši' modeli.

Za slovenski trg bodo na voljo trije običajni modeli, GLE Coupé 350d 4Matic (V6, turbodizel, 258 'konj') bo stal od 76.600 evrov, GLE Coupé 400 4Matic (V6, turbobencin, 333 'konj') 81.130 evrov, GLE Coupé 450 AMG 4Matic (V6, turbobencin, 367 'konj') pa 93.500 evrov. V ponudbi bosta še dva 'prava' AMG (GLE 63 AMG in GLE 63 AMG S).

Pri Autocommercu so količino GLE Coupéjev za letos (15) že našli kupce, dobava bo stekla v kratkem. Za prihodnje leto pričakujejo podvojitev prodaje, torej 30 avtov. Slovenski zastopnik Mercedes-Benza v Sloveniji se letos lahko pohvali s precej višjo prodajo, tržni delež je po njihovih besedah v razredu premijskih znamk z 21 odstotkov poskočil na 27 odstotkov. Povečali so tudi prodajo rabljenih avtov, letos so jih prodali že več kot 400. Njihov strateški plan je, da bi že v kratkem prodali podobno količino novih in rabljenih Mercedesov, leto morebiti celo okoli tisoč avtov. Gradbena dela za nov ljubljanski salon so že stekla, otvoritev naj bi bila septembra.

Novo na Metroplay: Ko se govori o hierarhiji, je že prepozno | Bine Volčič in Žiga Faganel