Novo v Sloveniji: Mercedes-Benz B

16. 11. 2011
Deli
Novo v Sloveniji: Mercedes-Benz B (foto: Tomaž Porekar)
Tomaž Porekar

V Sloveniji je naprodaj novi razred B s štirimi motornimi različicami za ceno od 21.600 evrov naprej.

Z novim rodom razreda B začenja Mercedes-Benz svoj spremenjeni pristop. Pozabljena je namreč zasnova z dvojnim dnom, značilna za oba najmanjša Mercedesova modela z začetka abecede (A in B). Drugi rod B je tako nastal na novi platformi, povsem novi konstrukciji. Seveda pa B še naprej ostaja podoben kot doslej, namenjen predvsem družinski rabi, z enoprostorsko karoserijo in z večjo prilagodljivostjo notranjosti.

B je že na prodaj, Mercedes pa ponuja štiri (nove) motorne različice, po dve z vsakim od obeh možnih goriv. Pri Mercedesu predvsem poudarjajo številne tehnološke novosti, ki so v B na voljo že serijsko. Tak je na primer radarski opozorilni sistem pred nevarnostjo trka (ki mu pravijo Collision Prevention Assist). Serijski je tudi Attention Assist. Z doplačilom pa so na voljo tudi številni, pri Embeju že znani varnostni dodatki (za ohranjanje smeri in nadzor mrtvega kota, pa pomoč za prepoznavanje hitrostnih omejitev, Distronic plus, sistem Pre-safe, inteligentni sistem žarometov ter tudi sedemstopenjski dvosklopčni samodejni menjalnik. V osnovnem B bodo kupci našli šeststopenjski ročni menjalnik.

Osnovni Mercedes-Benz B 180 BlueEfficiency (90 kW) stane 21.600 evrov; močnejša turbobencinska različica B 200 BlueEfficiency (115 kW) pa 23.280 evrov. Osnovni turbodizelski je B 180 CDI BlueEfficiency (80 kW), zanj je treba odšteti 23.100 evrov, močnejši B 200 CDI BlueEfficiency (100 kW) pa stane 24.960 evrov. Še močnejši motorni različici, B 250 in B 250 TDI, pa bosta na voljo šele v drugi polovici prihodnjega leta. Več o novem avtomobilu lahko najdete na domači strani Mercedes-Benz.si. (TP)

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol