Novo v Sloveniji: Mercedes-Benz razred A

27. 10. 2015
Deli

Mercedes je hitreje izrabil možnost dopolnjevanja in prenove svojega najmanjšega modela, razreda A, kot je sicer običaj.

Razlog je enostaven, pred tremi leti predstavljeni povsem drugače zasnovani tretji rod A je ob veliko pohvalah požel tudi kar nekaj manj primernih kritik. Pri najstarejši avtomobilski tovarni na svetu so predvsem slednje vzeli resno in tako je prenovljeni razred A zdaj na voljo tudi slovenskim kupcem. Pri Mercedesu pravijo, da razred A združuje dvoje nasprotujočih si nravi – športno dinamiko formule 1 in udobje velikih limuzin Mercedes-Benz. No, razred A se mora resno boriti predvsem s tekmeci kot so Golf, Audi A3 ali BMW 1, hkrati pa mora k Mercedesu privabiti več mlajših kupcev. Za to bo poskrbelo tudi nekoliko udobnejše podvozje, ker si je doslej pretrdo pridobilo veliko pripomb. Za tiste, ki si želijo več, je tu še možnost prilagodljivih blažilnikov, kar pa je združeno z ostalimi prilagoditvenimi možnostmi v gumbu 'Drive Select' s programi comfort, sport, eco in individual. Precej optimiran je tudi info zabavni sistem, kjer bo pri A-ju (od začetka prihodnjega leta) mogoče uporabiti tudi Aplov sistem CarPlay, sicer pa MirrorLink.

Zunanjost prenovljenega A je le malenkostno spremenjena, več pa je sprememb pod motornim pokrovom. Odslej sta namreč na voljo dve dodatni osnovni motorni različici. A 160 (102 'konja) je zdaj na voljo za 22.500 evrov, A 160 d (90 'konj') pa za 23.500 evrov. Najmočnejši in najzmogljivejši A 45 AMG 4Matic stane 50.300 evrov, najmočnejši dizel, A 220 d 4Matic pa 34.800 evrov. (TP)

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol