Novo v Sloveniji: Mitsubishi Eclipse Cross zna prepričati s ceno

19. 1. 2018
Deli

Po dolgem času je na slovenske ceste pripeljal nov Mitsubishi. In ker živimo v času, ko so najbolj zaželeni križanci, je jasno, da tudi novinec sodi v segment križancev.

Novinca uvrščajo med modela ASX in Outlander, pri čemer so v Eclipse Cross združili kupeja in križanca. Kako dobro jim je to uspelo, bo pokazal čas, vseeno pa se zdi, da bo na eni strani v hipu pridobil številne privržence, na drugi pa tudi toliko tistih, ki jim, še posebej zadek, ne bo všeč. A Japonci se branijo, da je zadek takšen z namenom, saj so si z njim omislili nov svetlobni podpis oziroma prepoznavnost.

Čeprav morda zunanja podoba ne bo vsem povsem po godu, pa bo marsikoga znala prepričati cena. Za osnovni Mitsubishi Eclipse Cross bo namreč po zaslugi promocijskega oziroma kar stalnega popusta (v znesku 2.000 evrov) potrebno odšteti 19.890 evrov. V začetku bodo kupci lahko izbrali le 1,5-litrski turbobencinski motor s 163 ‘konji’. Bodo pa lahko bolj izbirčni pri menjalniku, saj bo doplačilno oziroma pri boljših opremah serijsko na voljo tudi neskončnostopenjski menjalnik CVT. Prav tako bodo, kot se za pravega križanca spodobi lahko izbrali tudi štirikolesni pogon. Za samodejni menjalnik bo potrebno dodati približno 1.500 evrov (preračunano s primerljivo opremo), štirikolesni pogon pa bo na voljo samo z najboljšo opremo (ki pa že vključuje samodejni menjalnik) in bo stal vsaj 29.490 evrov.

Dizelska izvedba bo na voljo proti koncu leta, takrat pa bodo znane tudi cene. A do takrat si slovenski zastopnik želi prodati vsaj 200 vozil, v prihodnjem letu pa, tudi po zaslugi dizelske različice, še kakšnega več.

Sebastjan Plevnjak
foto: Mitsubishi