Novo v Sloveniji: Mitsubishi Space Star

19. 3. 2020 | Tomaž Porekar
Deli

Mitsubishi je svoj Space Star prenovil za nadaljnjih nekaj let, potem ko smo se na najmanjši model iz njihove ponudbe v zadnjih šestih letih seveda navadili. Pri slovenskem distributerju AC Mobilu si še za letos obetajo 100 kupcev, še posebej zato, ker z njim ponujajo enega najcenejših avtomobilov sploh.

Prenova obsega predvsem nekaj lepotnih sprememb na prednjem delu. Maska je zdaj v slogu ostalih modelov – z dinamičnim ščitom (dynamic shield) – kot spominom na to znamko. Precej nizek je tudi aerodinamični količnik, pa tudi sicer se Space Star z najmanjšim, le enolitrskim bencinskim motorjem (52 kilovatov oz. 71 'konjev') izkaže kot zgledno varčni avtomobil.

Z osnovno opremo Inform ter popustom dveh tisočakov ima tako ceno zgolj 8.690 evrov. Nekaj več nudi oprema Inform+, za katero je treba odšteti le 300 evrov več (k radiu dodajo DAB). Oprema Invite je možna zgolj z večjim in močnejšim motorjem (1,2 litra, 59 kilovatov), za tako opremljen Space Star je potrebno odšteti 9.990 evrov. Pri tej opremi je tudi že radio s povezljivostjo za brezročno telefoniranje.

Kaj: prenova

Za koliko: od 8.690 evrov za 1,0 MiVEC Inform

Kaj je novega: prenovljena maska, več sodobne tehnologije (LED luči)

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"