Novo v Sloveniji: Opel Crossland X zna sam poiskati parkirno mesto ali hotelsko sobo

3. 7. 2017
Deli

Opel, ki naj bi nadomestil Merivo, je uradno zapeljal na slovenske ceste. Preberite, v kakšnih različicah in za kakšen denar.

Oplov križanec, ki naj bi s svojimi atributi dostojno zamenjal odhajajočo Merivo, je uradno zapeljal na naše ceste. Pri Oplu pravijo, da gre za koncept urbanega športnega terenca, ki naj bi v sebi združeval značilnost enoprostorske Merive in vsestranske uporabnosti Mokke X. Crossland X se hvali s svojo prostorsko prilagodljivostjo, praktičnostjo, trendovskim dizajnom, bogato opremo ter dobro postavljeno ceno.

Štirikolesnega pogona ni v ponudbi

Kako pa je vse to videti črno na belem? Crossland X v dolžino meri 4,21 metra, kar je sicer 7 centimetrov manj kot jih ima Meriva, je pa zato od nje malce višji.  Kabina je prostornejša, prtljažnik je v osnovi za 10 litrov večji, z vzdolžnim pomikom zadnje klopi pa ga je možno tudi povečati na 520 litrov. V motorni ponudbi bodo tri različice 1,2-litrskega bencinskega trivaljnika (60 kW, 81 kW in 96 kW) ter 1,6-litrski turbodizel v dveh jakostnih izvedbah (73 kW in 88 kW).

Sistem OnStar zna poiskati prosto parkirno mesto ali hotel

Pogon je le dvokolesni, saj štirikolesni ostaja rezerviran za Mokko X. Med opremo, ki jo velja izpostaviti, spadajo samodejno prilagodljiva LED žarometa, vzvratna kamera s 180-stopinjskim zajemom slike, opozorilnik pred naletom s samodejnim zaviranjem, pomoč pri ohranjanju voznega pasu ter seveda zdaj že dobro uveljavljeni Oplov OnStar sistem, ki je v novi različici še nadgrajen s storitvijo iskanja prostega parkirišča ter hotelske nastanitve.

Paketi opreme bodo trije, vse skupaj pa se bo začelo pri 14.490 evrih, kolikor boste odšteli za vstopni model 1.2 60 kW Selection. Najbolj iskan model naj bi bil 1,2-litrski turbobencinar z 81 kilovati in opremo Enjoy, ta pa bo stal 17.010 evrov. Vrh ponudbe predstavlja 88 kilovatni turbodizel z opremo Innovation, cena zanj pa je postavljena pri 19.410 evrih. Pri Oplu obljubljajo tudi nekaj popustov, tako v denarju kot v paketni opremi.