Novo v Sloveniji: Porsche 911 Carrera

4. 4. 2019 | Tomaž Porekar
Deli

Sprva le v različicah coupe in cabrio, pozneje pa je seveda mogoče pričakovati še močnejše izvedbe.

Na začetku aprila je tudi uradno stekla prodaja osmega rodu športnega avtomobila z najdaljšim poreklom, Porscheja 911. Za peščico slovenskih kupcev bo že letos na voljo nekaj ducat primerkov kupejev ali kabrioletov, na začetku v različicah z oznako S in šestvaljnim turbobencinskim motorjem s 450 'konji'.

Novinec je seveda najboljši 911 do zdaj, kot so poudarili na uradni slovenski predstavitvi, v osnovni specifikaciji je dobil več motorne moči (okrog 30 'konj' več kot doslej) ter precej elektronskih dodatkov, ki so zahteva vsake posodobitve v avtomobilski industriji. Novinec bo na voljo izključno s samodejnim osemstopenjskim (dvosklopčnim) menjalnikom PDK. Med elektronskimi pomočniki je tudi dodatek za obvladovanje avtomobila na mokri cestni podlagi ('Wet Mode'). Je tudi stalno povezan z internetom.

Normna poraba goriva za 911 Carrero S znaša 8,9 litra, za različico s štirikolesnim pogonom 911 Carrera 4 S pa 9 litrov goriva na 100 kilometrov (z ustreznimi emisijami CO2 205 oziroma 206 g/km).

Cena osnovnega modela Carrrera S na slovenskem trgu znaša 147.171 evrov.

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"