Novo v Sloveniji: Porsche Panamera Sport Turismo

Gospa Panamera Lopez, kot jo je poimenoval naš Saša, ko je prejšnji mesec že vozil Porsche Panamera Sport Turismo in ste o njej že lahko brali v prejšnji številki Avto magazina, je pripeljala tudi v Slovenijo.

10. 11. 2017

Jennifer (to je tista latinskoameriška pevka z za nekatere veliko, za druge pa s seksi zadnjico) bi verjetno brez težav posodila svoje ime, a pri Porscheju seveda niso tvegali z negativnim odgovorom, zato so nov izdelek poimenovali preprosto: Sport Turismo. Tako so sledili študiji Panamere Sport Turismo, z njo pa so že pred petimi leti napovedali, da bi lahko na ceste zapeljala tudi karavanska Panamera. No, čisto običajen karavan nova Panamera vsekakor ni, je pa njena zasnova vseeno kombi limuzinska.

To seveda pomeni, da je več prostora v prtljažniku, a tudi nad glavami potnikov zadaj. Vendar brez vzhičenosti: številke so res minimalistične. Bolj pomembno je dejstvo, da je avto precej bolj dostopen (potnikom zadaj in prtljagi), za mnoge pa je videti celo boljše od dosedanje Panamere. In prav slednje bo za marsikaterega kupca v tem razredu povsem dovolj.

Novi lastnik bo za osnovno Panamero 4 Sport Turismo (330 'konj') moral odšteti vsaj 117.412 evrov, za hibridno različico Panamere 4 E-Hybrid Sport Turismo (462 'konj') 126.771 evrov, za dizelsko Panamero 4S Diesel Sport Turismo pa 153.503 evrov. In čeprav je uradna prodaja v Sloveniji pravzaprav stekla šele danes, se je nekaj kupcev že postavilo v vrsto.   

 

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri