Novo v Sloveniji : Renault Clio: Spet doma

12. 9. 2016
Deli
Novo v Sloveniji : Renault Clio: Spet doma (foto: Renault)
Renault

Tudi v Sloveniji se je pričela prodaja prenovljenega Clia. Tokrat se je zastopnik upravičeno veseli, saj se februarja prihodnje leto v Novo mesto vrača tudi njegova proizvodnja. Tako ga bomo spet lahko klicali slovenski Clio.

A za njegov uspeh verjetno to vseeno ne bo dovolj, sploh ker si slovenski zastopnik želi z njim obdržati vodilni prodajni položaj. Prenova je prinesla malenkostne oblikovne spremembe (maska, prednji odbijač, prednje in zadnje luči) pri čemer bo kupec po novem lahko izbral tudi povsem LED žaromete.

V notranjosti prenovljeni Clio ponuja boljše materiale in oblazinjenje, drugačni pa so tudi sedeži, volanski obroč in prestavna ročica. Prenovljen je osrednji informacijski zaslon, dodani so tudi nekateri varnostno-asistenčni sistemi.

Kupci bodo lahko izbirali med desetimi motorji, pri čemer bo za vstopni model 1.2 16V potrebnih 11.390 evrov, za dizelsko vstopno različico pa 13.590 evrov. Če se vam zdijo cene visoke, vas lahko potolažimo - do nadaljnjega so vsi modeli na voljo s popustom v višini 2.000 evrov.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol