Novo v Sloveniji: Renault Mégane Grandtour

6. 10. 2016
Deli

Renault je z začetkom jeseni na slovenski trg pripeljal kombijevsko različico novega Megana Grandtour.

Kot pravijo pri Renaultu, so oblikovanje Mégana Grandtour že precej zgodaj v razvoju ločili od kombilimuzine, zato ima povsem celovit kombijevski značaj. Njegov prtljažnik ima 521 do 1.500 litrov uporabne praznine nad ravno nakladalno ploskvijo, po zaslugi povsem zložljivega naslonjala sovoznikovega sedeža pa v njem lahko vozimo predmete z dolžino do 2.70 metra. Zadnja klop z bolj položnim naslonjalom je bolj udobna, več a je tudi prostora za kolena potnikov na njej. V poprodaji ga lahko opremijo tudi s praktično vlečno kljuko.

Mégane Grandtour je na voljo v enakih opremskih variantah kot kombilimuzinski Mégane Berline, vključno z različico GT za tiste, ki si želijo nekaj športne ostrine, GT Line za tiste, ki jim je dovolj le športni videz, in Bose za tiste z željo po povečanem udobju. Motorjev je sedem: štirje bencinski in trije dizelski z razponom med 90 in 130 'konjskih moči' v 'običajnih' različicah ter z močjo 205 'konjev' v Méganu Grandtour GT.

Najbolj ugoden Renault Mégane Grandtour z opremo Life in motorjem SCe 115 je - z upoštevanjem stalnega popusta 1.000 evrov - na voljo za najmanj 13.990 evrov, z motorjem Energy TCe 100 in enako opremo stane vsaj 14.490 evrov, osnovni dizelski Mégane Grandtour z motorjem Energy dCi90 in opremo Zen pa je mogoče dobiti za 16.290 evrov.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja