Novo v Sloveniji: Seat Alhambra

15. 11. 2010
Deli

Seat je že začel prodajati svoj drugi rod Alhambre, ki je kar 22 centimetrov daljša in devet centimetrov širša od predhodnice

V petsedežni postavitvi je ob potnikih vanj mogoče naložiti še 2.430 litrov prtljage, kar pomeni, da je namenjen predvsem tistim, ki iščejo zelo prostoren in hkrati tudi privlačen enoprostorec. Za dobro uporabnost poskrbijo še sedeži v drugi in tretji vrsti, ki jih je mogoče zložiti pod ravno dno povečljivega prtljažnika, pa tudi par zadnjih bočnih drsnih vrat.

Vsi modeli Alhambre v slovenski ponudbi bodo razen 2.0 TSI opremljeni s Seatovo dodatno oznako Ecomotive, torej s sistemom start-stop, zaustavitvijo delovanja motorja ob kratkih postankih in generatorjem, ki zagotavlja vračanje energije ob zaviranju (ta se iz kinetične spreminja v električno in napaja akumulator). Zaradi tega so motorji še varčnejši, 2.0 TDI s 103 kW pa porabi zgolj 5, 5 litra dizelskega goriva na 100 kilometrov in v zrak na kilometer izpusti le 143 gramov CO2.

Osnovna turbobencinska različica Alhambre (1.4 TSI Ecomotive z opremo Reference stane 24.790 evrov, turbodizelski 2.0 TDI DPF E-Ecomotive (103 kW/140 KM) z opremo Reference pa 26.435 evrov.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol