Novo v Sloveniji: Suzuki Swift

9. 6. 2017
Deli

Suzuki od začetka junija na slovenskem trgu spet ponuja model Swift. Gre za novi, tretji rod - potem, ko je Swift postal Suzukijev svetovni avto.

Temeljito smo bralcem Avto magazina tretji Swiftov rod že predstavili v osmi številki revije (aprilski), zato tokrat le nekaj več o slovenski ponudbi. Ta bo obsegala dve motorizaciji, osnovna je 1,2-litrski bencinski štirivaljnik z 90 'konji'. V osnovni ponudbi z opremo Comfort stane tak Swift 10.350 evrov. Bolje opremljena različica Premium stane 11.150 evrov, še dodatnih 1.650 evrov pa različica s štirikolesnim pogonom. Za enako ceno, 12.800 evrov, dobite tudi močnejši Swift 1,0 Boosterjet Premium ( z bencinskim turbo trivaljnikom in celo hibridno tehnologijo). Slednji z najbogatejšo opremo Elegance stane 15.250 evrov.

Za zdaj je pri slednjem pri opremi Elegance tudi edini na voljo sistem za samodejno zaviranje v primeru naleta. Swift seveda v dražjih opremskih paketih ponuja številne dodatke varnostne in druge opreme (opozarjanje ob zapustitvi voznega pasu, aktivni tempomat), celo samodejno preklapljane med nezasenčenimi in zasenčenimi žarometi, uporaben info zabavni sistem, znan tudi iz drugih, tudi večjih Suzukijevih modelov (povezava s pametnimi telefoni, navigacija, kamera za vzvratno vožnjo).

Suzuki Swift si je v zadnjih nekaj letih pridobil kar številne nove kupce, njihovo število se je od tedaj, ko je Suzukijevo distribucijo prevzela madžarska evropska centrala se je od 22 v letu 2013 povzpelo na 163 v letu 2016. Tudi za letos napovedujejo, da bodo v preostalih mesecih skorajda zagotovo dosegli lansko končno številko, ko prejšnjega rodu tudi niso prodajali vse leto, saj ga je Suzuki že predčasno opustil in izdelavo tretjega rodu iz Madžarske prenesel na Japonsko.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja