Novo v Sloveniji: Toyota Verso

23. 5. 2013
Deli

Toyota je s prenovljenim Versom spet pokazala svojo sposobnost hitrega prenavljanja.

Pravkar preteklo poslovno leto je znova zaključila s (kar dobrim) dobičkom, potem ko je bilo zadnjih nekaj let za največji japonski koncern precej težkih. Hkrati pa se prenova dogaja tudi pri njihovi avtomobilski ponudbi. Po nekaj manj plodnih letih je zdaj skoraj vsak mesec pri Toyotinih trgovcih kaj novega. Tokrat je to Verso, enoprostorna kombilimuzina, ki jo seveda slovenski kupci že kar dobro poznajo.

Z novim obrazom, zadkom, prenovljenim (osnovnim turbodizelskim) motorjem, malenkostno spremenjenim podvozjem ter nekaterimi vzvojnimi ojačitvami karoserije je nekaj več kot le običajna osvežitev, ki modele doleti v zadnjih dveh letih izdelave. Tudi zaradi tega je pričakovati, da bodo pri Toyoti zdaj prenovljenega Versa ohranili dlje časa v svoji ponudbi.

Pri slovenskem skrbniku Toyotine znamke pravijo, da je s prenovo tudi vrednost vgrajene opreme, ki jo kupec dobi, za povprečno 600 evrov višja kot do zdaj.

Tudi navade tekmecev s trga so prevzeli, zato na sicer uradne cene s cenika ponujajo promocijske popuste.

Petsedežna osnovna Toyota Verso z opremo Terra in 1,6-litrskim bencinskim motorjem (Valvematic 97 kW) stane v prenovljeni različici zdaj 18.400 evrov (za prodajno ceno odštejte še 1.500 evrov popusta). Podobno shemo morate uporabiti tudi, če vas zanima turbodizelska različica. Dvolitrski D-4D (91 kW) z opremo Terra je v ceniku naveden s ceno 21.100 evrov, pri dizlih je popust 2.000 evrov, tako da začetna Toyota Verso tudi z turbodizelskim motorjem stane manj kot dva 'kilotisočaka'. (TP)