Novo v Sloveniji: Toyota Yaris Trend

4. 6. 2013
Deli

Toyota nadaljuje svojo politiko vsakomesečnega predstavljanja novosti.

V pomanjkanju pomembnejših je dovolj tudi nova različica, ki so jo v začetku junija začeli prodajati v Toyotini slovenski prodajni mreži. Z dodatnimi popusti in novima različicama opreme Trendi in Trend + ima Yaris zdaj novo orožje v boju s tekmeci v razredu, kjer je vseskozi precej novega (npr. Clio, 208).

Pri Yarisu je namreč Toyota zdaj še znižala cene vseh modelov (za 250 evrov). Z novimi cenami, ki veljajo od 1. junija in jih ob povišanem DDV ne nameravajo spreminjati, je Yaris še bolj konkurenčen kot do zdaj, z opremo Trend pa nameravajo pridobiti vsaj 80 novih kupcev letos, kolikršna je količina, odobrena za slovenski trg.

Trend je nadgradnja opreme iz paketa Sol (zgolj s petero vrati), dodatki pa so usnjen volanski obroč, ročici ročne zavore in menjalnika, bela barva na armaturni plošči, počrnjen del zadnjega stebrička, zadnje luči z LED-tehnologijo in še nekaj malenkosti. Oprema Trend + vsebuje še dvopodročno samodejno klimatsko napravo, tempomat in zatemnjena stekla zadnjih vrat.

Trend bo stal 12.100 evrov za različico z bencinskim motorjem 1.33 (73 kW) in 14.000 s turbodizelskim motorjem 1.4 D-4D, Trend + pa 550 evrov več. (TP)

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja