Novo v Sloveniji: Volvo S90

6. 7. 2016
Deli

Zdaj je slovenski distributer Volva, VCAG, pričel tudi s prodajo nove večje Volvove limuzine z oznako S90.

Podobno kot lani predstavljeni XC90 uporablja tudi limuzina tehnološke dosežke nove platforme z oznako SPA (oz. Scalable Product Architecture). S tehnološkega vidika so se pri tej švedski družbi temeljito potrudili in tako lahko kupec tudi pri limuzini S90 najde veliko število najrazličnejših elektronskih pripomočkov za lajšanje vožnje, večjo varnost ter kombinacijo čim nižje porabe in emisijskih vrednosti z dovolj moči. V začetku bodo ponujali paleto štirih motorjev z dvolitrsko prostornino, ki pa s kombinacijo različnih turbinskih puhal, načina zgorevanja, vrste goriva in ročnih ali samodejnih menjalnikov nudi precej široko izbiro. Za zdaj sta na voljo dva opremska paketa (Momentum in Inscription), cena osnovne različice z bencinskim motorjem S90 T5 A Momentum pa znaša 50.446 evrov. Osnovni model z dizelskim motorjem D4 A Momentum stane nekaj več, 52.820 evrov.

Serijsko je limuzina S90 opremljena prav tako bogato (kot XC90), na primer tudi s posebnim varnostnim programom IntelliSafe, kar pomeni največjo možno mero elektronske in varnostne opreme.

Decembra bodo kupci S90 imeli na voljo še nekaj dodatnih možnosti izbire, tedaj bo možno dobiti tudi nekoliko manj bogato opremo Kinetik, na voljo pa bo tudi različica R-Design, pa tudi manjši dizelski motor z oznako D3. Za začetek prihodnjega leta obetajo tudi prodajo priključnohibridnega modela T8.

Slovenski distributer Volva je predstavil tudi novost pri svojem servisu Volvo center Ljubljana. Imenovali so jo Osebna servisna storitev, Volvo pa jo pri vseh svojih servisih po svetu uveljavlja pod mednarodno oznako VPS (Volvo Personal Service). Pri tem skušajo na servisu poskrbeti za neposrdni osebni stik med serviserji in lastniki, ki avtomobil pripeljejo na vzdrževanje ali v popravilo. Ljubljanski servisni center Volva je kot prvi v jugovzhodni Evropi prejel poseben certifikat centrale Volva, prejeli pa so ga mehaniki ljubljanskega centra, ki jih vodi direktor Zlatko Horvat.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol