Novo v Sloveniji: Volvo XC40

13. 3. 2018
Deli

Le dober teden po tem, ko so ga v Ženevi (tudi po zaslugi našega Sebastjana Plevnjaka) okronali za evropski avto leta 2018, je najmanjši Volvo med križanci, model XC40, zapeljal tudi na slovenske ceste.

Glede na prakso, ki se dogaja novodobnim Volvom, ko so ti bolj kot ne razgrabljeni povsod po svetu, je tudi Slovenija z njim močno omejena. Zastopnik tako letos predvideva, da jim bo uspelo za naš trg zagotoviti vsaj 100 vozil, pri čemer bo na začetku mogoče izbrati le med dvema motorjema – enim dizelskim ali enim bencinskim.

Tudi opremi bosta na začetku le dve, Momentum ali R-Design. Prva bo namenjena kupcem, ki stavijo na eleganco, R-Design pa seveda tistim, ki stavijo na športnost. Za dizelsko različico D4 A AWD (samodejni menjalnik, štirikolesni pogon, 190 'konjev') bo potrebnih vsaj 43.619 evrov, za bencinsko T5 A AWD (samodejni menjalnik, štirikolesni pogon, 247 'konjev') pa vsaj 45.755 evrov. 

Pozneje bo Volvo XC40 na voljo tudi s šibkejšimi motorji (T4, T3 in D3), pa tudi dodatnimi opremami, kar bo razlog tudi za nekatere akcijske pakete, s katerimi bo Volvo XC40 T3 s prednjim pogonom in opremo Kinetic + Business & Light na voljo že za 29.900 evrov.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja