O solarnem potovanju okrog sveta in električni rolki na 5. srečanju DeMS v Gozdu Martuljku

15. 5. 2018
Deli
O solarnem potovanju okrog sveta in električni rolki na 5. srečanju DeMS v Gozdu Martuljku (foto: Saša Kapetanovič)
Saša Kapetanovič

Društvo v Zgornjesavski dolini pričakuje do 100 električnih in drugih na elektriko gnanih vozil.

Tradicionalno, tokrat že peto srečanje slovenskih in tujih poznavalcev in ljubiteljev električnih vozil, ki ga organizira Društvo e-Mobilnost Slovenija (DeMS), bo 19. in 20. maja 2018 potekalo v Gozdu Martuljku.

V soboto zvečer bodo v Hotelu Špik svoje videnje trajnostne mobilnosti predstavili Louis Palmer, ki se je na sončno energijo odpeljal okrog sveta, Irena in Eric Raymon, ki sta s solarnim letalom preletela Alpe, Dejan Skrivalnik (praktična predstavitev kombiniranja fotovoltaike in električnega vozila kot hranilnika energije) in dr. Dejan Paravan (samooskrba s sončno energijo). Gostje, pričakuje se družba iz Avstrije, Švice, Nemčije, Italije, Slovaške in Hrvaške, bodo lahko spregovorili tudi z Andrejem Pečjakom iz podjetja Metron in Tonetom Gorupom, avtorjem najhitrejše električne rolke.

Pričakujejo do 100 električnih avtomobilov in drugih na elektriko gnanih vozil, obiskovalci pa si bodo v dvodnevnem programu ogledali Slovenski planinski muzej, Nordijski center Planica in tehnični muzej HE Završnica, osrednji dogodek pa bo krožna vožnja skozi tri države.

Prijavnico na dogodek in več informacij najdete na spletni strani društva.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja