Objavljeni rezultati meritev porabe in izpustov v realnem prometu

12. 7. 2016
Deli

Skupina PSA je objavila rezultate meritev dejanske porabe in izpustov v realnem prometu 30 modelov znamk Peugeot, Citroën in DS, ki jih je opravila v sodelovanju z nevladnim organizacijama Transport & Environment (T&E) in France Nature Environnement (FNE).

Pri meritvah so uporabili novi protokol, pri oblikovanju katerega sta sodelovali tudi omenjeni organizaciji, presojala pa jih je skupina Bureau Veritas, nastal pa je pod vplivom evropskega projekta za merjenje emisij med dejansko vožnjo. Pri meritvah po novem protokolu operaterji uporabljajo prenosno napravo, ki jo namestijo v vozilo, meritve pa potem izvedejo na javnih cestah in v dejanskem prometu, z vključeno opremo, kakršna je denimo klimatska naprava ter s potniki in prtljago. Izidi preskusa so zanimivi, saj precej odstopajo od laboratorijskih meritev, kar si lahko ogledate v priloženih tabelah.

Znamke Skupine PSA bodo konec leta na svojih spletnih straneh objavile tudi simulator, ki bo kupcem njihovih avtomobilov omogočil oceno porabe njihovega avtomobila na osnovi njihovega načina vožnje in namena, za katerega avtomobil pretežno uporabljajo. Na voljo bo tudi aplikacija, ki bo voznikom pomagala na poti k manjši porabi goriva.

Peugeot

Citroen

DS

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol