Nesprejemljivo: vsi so se umikali reševalnemu vozilu, objestnež s posrchejem pa je po sredini cestišča dirjal za njim (VIDEO)

29. 7. 2024 | metropolitan.si
Deli
Nesprejemljivo: vsi so se umikali reševalnemu vozilu, objestnež s posrchejem pa je po sredini cestišča dirjal za njim (VIDEO) (foto: Facebook/Prometne zgode i nezgode)
Facebook/Prometne zgode i nezgode

Posnetek divje vožnje so že posredovali policiji.

Na hrvaški Facebook strani Prometne zgode i nezgode se je pojavil posnetek brezobzirnega voznika, ki je z objestno vožnjo razburil mnoge uporabnike. Na posnetku je namreč videti osebni avto zmamke Porsche, ki je vozil po sredini cestišča za reševalnim vozilom, ki je bilo na nujni vožnji, medtem ko so se vsi ostali vozniki reševalnemu vozilu, kot veleva pravilo, umaknili.

Na Facebook strani, kjer je bil posnetek objavljen, so zapisali, da je videoposnetek posnelo vozilo nujne medicinske pomoči, ki je po reševalnem pasu drvelo na intervencijo. "Nekateri izkoristijo situacijo," so zapisali in dodali, da bodo originalni posnetek (ta, ki so ga objavili, ima zamegljeno registrsko oznako) posredovali policiji. "Brezobzirno," so zaključili.

Mnogi uporabniki nad takšnim početjem zgroženi

Objavo je komentiralo več sto uporabnikov, ki so se nad obnašanjem voznika, ki naj bi imel bosanske registrske tablice, zgražali. Eden od uporabnikov je menil, da takšnemu vozniku ena kazen ne pomeni nič. "Če bi mu vzeli avto in ga ne bi nikoli dobil nazaj, bi bilo od tega vsaj nekaj koristi. Država lahko proda avto in s tem denarjem zgradi vrtec," je zapisal.

Profimedia

"Dobro bi bilo, če bi skozi tisti koridor prišla policija in ga stisnila v sendvič," pa je zapisala druga uporabnica, tretji pa je komentiral, da je na relaciji Zagreb - Reka tudi sam naletel na posameznike, ki se na cesti niso vedli v skladu s pravili. "Če bi snemal, bi imel za dobre pol ure materiala," je zapisal.

Gorski reševalci iz slovenskih gora rešili kar 21 ljudi in psa: slovenski plezalec zaradi poškodb po padcu umrl

Preberite še:

Novo na Metroplay: "Na vprašanje, kje sva se s predsednico države spoznala, nimava standardnega odgovora" | Aleš Musar