Odkritje kipa Louis Chevrolet v La Chaux-de-Fondsu

V začetku meseca so v švicarskem mestu La Chaux-de-Fonds slovesno odkrili veliki jekleni kip pionirja avtomobilizma in soustanovitelja znamke Chevrolet.

25. 10. 2013

Kip je družba Chevrolet naročila v okviru natečaja ob praznovanju stoletnice novembra 2011. Rojstnemu mestu Louisa Chevroleta ga je slovesno predal dr. Thomas Sedran, predsednik in izvršni direktor družbe Chevrolet Europe. 

Doprsni kip Louisa Chevroleta je ustvaril kipar Christian Gonzenbach iz Ženeve. Izdelan je iz poliranega jekla z zrcalnim leskom, s tehniko obratnega reliefa. »Znamka Chevrolet je povsem svetu znana kot ena najznamenitejših ameriških avtomobilskih znamk. Mož, ki jo je ustanovil pred več kot 100 leti, je mladost preživel tukaj, v La Chaux-de-Fondsu. Ponosni smo, da se lahko poklonimo njegovim švicarskim koreninam ter se z rojstnim krajem Louisa Chevroleta povežemo s tem, da mestu La Chaux-de-Fonds predamo to edinstveno umetniško delo,« je na slovesnosti povedal dr. Thomas Sedran.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri