Astra Sports Tourer - novo ime, večja uporabnost

5. 5. 2010
Deli

Le še nekaj tednov oziroma mesecev nas loči od Oplove uradne predstavitve druge modelne vrste znotraj nove generacije Astre. Po kombilimuzini prihaja še bolj uporaben kombi, ki ne bo imel več klasičnega imena Caravan/Karavan, ampak ga bodo po vzoru večje Insignie poimenovali Sports Tourer.

Oblikovno in prostorsko bo Astra ST do B-stebričkov zelo podobna kombilimuzinski Astri.

V primerjavi s poslavljajočim se Karavanom bo novi Sports Tourer zaradi nekoliko ožjega zadnjega dela oblikovno bolj dinamičen in všečnejši. Toda ožje ne pomeni manj prostora, saj bo nova Astra ST v dolžino zrasla za okoli 200 milimetrov, kar pomeni, da bo kombijevski ST v dolžino presegel mejo 4, 5 metra.

V osnovi naj bi njen prtljažnik ponujal radodarnih 530–550 litrov prostora, ki ga bo z zlaganjem zadnje sedežne klopi mogoče povečati na okoli 1.600 litrov.

Vohunom je Astro ST že uspelo fotografirati, mi prilagamo še ilustracijo in podatke o motorjih, ki bodo zmogli od 87 do 180 'konjev', od tega bo pet bencinskih in štirje dizelski motorji.

Pričakujemo še sistem start-stop, prilagodljivo blaženje, sistem samodejnega prilagajanja snopa dolgih luči in sistem prepoznavanja prometnih znakov, imenovan OpelEye.

Opel Astra Sports Tourer prihaja v prodajne salone še letos, premierno pa jo bodo zelo verjetno pokazali oktobra na avtomobilskem salonu v Parizu.

Ilustracije: Bojan Perko

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol